Tilbage

Altid godt vejr til ”Sjov, Natur og Sport”

Der er jo altid godt vejr, når vi har "Sjov, Natur og Sport". Alle de første 4 år har vi undgået regnvejr og brugt masser af solcreme. Arrangørerne er forældre gennem M88 og Thise Friskoles SFO. Der har været rigtig mange frivillige hjælpere i år. Nogle er hjælpere i køkkenet, andre underviser i kajak, volleyball eller linedance, mens andre tager sig af overnatningen sammen med de ældste deltagere. De 63 deltagene børn var ikke kun børn fra Thise, men også fætre, kusiner og venner. Kun lidt over halvdelen er fra Thise. Dette gør at arrangementet bliver sjovere og mere interessant, end hvis det kun var børn/forældre fra Thise. Programmet i år var en Sport-dag med volleytræning og volleyturnering, vikingstratego, streethockey og frisbeegolf.

Naturdagen foregik ved Sundsøre, hvor alle fik ture med færgen Mary, hvor maskinrummet, dækket og broen blev beset. Endvidere fik børnene historierne/myterne om hvordan Sundsøre Tange, Rotholmene m.m. blev dannet af Thise-Trolden. Turen fortsatte i Pakhuset med historier om forlis, jernbane m.m. Biologer fra Limfjordsmuseet var inddraget for at hjælpe børnene med at fange, tilberede og spise ting fra fjorden. Børnene var ivrige i det knap så varme vand for at fange ting under overfladen. Der blev spist rå fjordrejer, kogte rejer og hele stegte små chillirejer. De små rejer blev ristet i olie og lidt chili og børnene spiste dem med velbehag som chips. Almindelige strandkrabber blev kogt og kloen og benene blev spist. Børnene smagte på de lysegrønne øverste skud fra blæretang. Det største hit var dog blåmuslinger kogt i en suppe, som eleverne selv måtte bestemme. Der blev blandet cola, oregano og grøntsager. Hittet var dog en blanding af grøntsager, lidt kokosmælk og abrikossodavand. Fremmødte forældre, bedsteforældre, lokale og turister kunne også smage på børnenes tilberedte retter. De ældste sejlede om aftenen i kajak ved Sdr. Thise Strand inden den stod på fællesbål og overnatning.

Den Sjove dag gik med fabrikation af sansefliser med indsamlede strandsten i cement til at gå på. Der bliver lavet sjove ting i gips med fundne strandting. Dagen afsluttes med det meget sjove og underholdende Thise Rundbold efterfulgt af en gang vandkrig.

Arrangørgruppen er ovenud lykkelig for det gode vejr, de mange frivillige og engagerede børn.

 

På vegne af arrangørgruppen Dan Mortensen (forælder)Tilbage

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk