Tilbage

Vellykket skoledag trods oversvømmelse


den 15.01.11:

Det pludselige tøvejr fredag og natten til lørdag blev noget af en udfordring for de rigtig mange forældre, som tog imod invitationen til at være med til lørdagens åbent hus og skoledag på Thise Friskole.

Vejen ned til skolen var umulig at passere, fordi vandet stod op i 30-35 centimeters højde, og derfor måtte de mange besøgende ledes ud på omvejen bag om mejeriet for at nå frem til skolen.

Bortset fra en lille forsinkelse af dagens indlendende morgensamling, skabte det dog ikke skår i glæden. Børnene sang veloplagt med på "Vimmersvej", og også mange af de medbragte voksne stemte lidt rustent i på hyldesten til Bamse med "hep hep" til musiklærer Ole Nissens musikalske ledsagelse på guitar.

Ganske vist måtte dagens idrætstimer aflyses, fordi tøvejret også fik vandet til at trænge ind under hallens døre, så en del af fædrene måtte bruge formiddagen på at tørre vand op i stedet for at gå med deres børn til undervisning.
Men det blev taget med godt humør, og i stedet for idræt fik børnene drama på skoleskemaet.

De ældste elever i 7., 8. og 9. klasse vendte torsdag hjem efter en lejrskoletur, som blev tilbragt på ski i Norge, og de brugte lørdagens skoledag på at lave en præsentation af turen i tekst og billeder på computeren. For langt de flestes vedkommende stod de på ski for første gang.

De yngre årgange spillede blandt andet gangespil - en sjov og anderledes måde at lære matematiske tabeller på, ligesom de skrev og læste eventyr.

Flere nye familier dukkede på til arrangementet, og skoleleder Dan Otkjær vurderer, at tre-fire nye familier er indstillet på at melde deres børn ind på skolen eller i børnehaven, som ligesom vuggestuen også holdt åbent hus.

Lørdag prøvede de kommende elever i børnehaveklassen også at gå i skole for første gang.

 Tilbage

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk